Companii

ANALIZĂ ZF. Pacienţii care vor să facă un computer tomograf la plămâni pot aştepta şi două luni pentru primul loc cu bilet de trimitere. Cu plată, ziua următoare, 500 de lei. Singurul spital privat din top cinci care are rapid locuri libere pentru computer tomograf este Monza

Preţul investigaţiei CT toracică variază între 400 şi 500 de lei cu plată, iar timpul de aşteptare este semnificativ redus, putând fi programaţi pacienţii chiar şi a doua zi.

Preţul investigaţiei CT toracică variază între 400 şi 500 de lei cu plată, iar timpul de aşteptare este semnificativ redus, putând fi programaţi pacienţii chiar şi a doua zi.

Autor: Georgiana Mihalache

15.12.2021, 18:45 1125

Nu există o centralizare a locurilor disponibile astfel încât pacientul să vadă unde se poate adresa direct, dacă au mai rămas fonduri Cu plată, costurile pentru un CT sunt între 400 şi 500 lei.

„Funcţionăm pe liste de aşteptare; cu plată găsim locuri mai repede“ este răspunsul pe care îl pot auzi pacienţii din Bucureşti în call centerele celor mai mari patru reţele private de sănătate la solicitarea de computer tomograf (CT) pulmonar.

Iar această investigaţie medicală este recomandată chiar de specialişti în cazul trecerii prin COVID-19, însă pacienţii fie nu pot aştepta şi aleg să plătească între

400 şi 500 lei pentru CT, fie aşteaptă un loc liber, care poate fi chiar şi după două luni.

În cazul unei paciente din Bucureşti însă, care a trecut prin COVID la începutul lunii noiembrie, au apărut dureri în mo­mentul respiraţiei, ceea ce a determinat-o să caute un loc cât mai rapid pentru CT la plămâni. „Fac CT cu plată, nu mai pot aştepta două luni până se eliberează locurile“, spune Mariana, din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO