Companii

Analiză ZF: Pandemia a şters cu buretele 600 mil. euro din exporturile de haine ale României. Fabricile locale au trimis peste graniţă produse în valoare de doar 1,8 mld. euro

ANALIZĂ

Analiză ZF: Pandemia a şters cu buretele 600 mil. euro...

Autor: Cristina Roşca

07.07.2021, 17:45 200

♦ România a fost încă dinainte de anii ’90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie de haine şi pantofi pentru marile branduri atât mass market, cât şi de lux ♦ În ultimii ani a pierdut însă teren, iar asta se vede în cifre, chiar dinainte de pandemia de COVID-19.

Haine „made in Romania“ în valoare de aproape 1,8 mld. euro au plecat anul trecut către toate colţurile lumii, arată o analiză ZF pe baza datelor Eurostat.

Exportul de îmbrăcă­minte a scăzut cu aproape 600 mil. euro faţă de anul de dinaintea pandemiei, adică procentual cu 25%.

Declinul a venit în contextul în care industria de modă a fost una dintre cele mai lovite de pandemia de COVID-19 care a dus la închiderea temporară a magazinelor offline din întreaga lume şi i-a făcut pe oameni să stea mai mult în casă şi să nu mai investească bani în haine şi pantofi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO