Companii

Analiză ZF. Pandemia schimbă piaţa muncii din temelii. Munca de acasă va deveni noua normalitate pentru companii şi după ce pandemia de COVID-19 se va fi încheiat

În timp ce companiile de consultanţă imobiliară speră ca ponderea angajaţilor care revin la birou să urce spre 80% - 90% la finalul anului 2020, tot mai multe companii spun că modul de lucru implementat acum va fi extins şi după ce nu va mai fi pandemie.

În timp ce companiile de consultanţă imobiliară speră ca ponderea angajaţilor care revin la birou să urce spre 80% - 90% la finalul anului 2020, tot mai multe companii spun că modul de lucru implementat acum va fi extins şi după ce nu va mai fi pandemie.

Autor: Ramona Cornea

13.09.2020, 10:55 1133

♦ BT, cea mai mare bancă din România: „Între 10% şi 50% din timpul de muncă lunar va putea fi în regim de telemuncă pentru cea mai mare parte a angajaţilor Centralei BT l BCR, a doua bancă locală: „Luăm în calcul menţinerea şi extinderea acestui mod de desfăşurare a activităţii la cel puţin două zile pe săptămână pentru colegii din centrala băncii, în aşa numita noua normalitate postpandemică“ ♦ Bosch, grup din industria auto cu 8.000 de salariaţi în România: „Vom continua să oferim colegilor acest beneficiu chiar şi după finalul pandemiei“ ♦ Wipro Technologies, cu 1.500 de oameni care lucrează de acasă: „Este destul de clar că munca de acasă va fi parte a modulului nostru de operare şi după ce pandemia de COVID-19 se va fi încheiat“ ♦ Michelin: Angajaţii noştri preferă să lucreze de acasă, dar, dacă au nevoie sau îşi doresc, pot veni la birou.
 

Cele mai mari două bănci din România, BT şi BCR, mari angajatori din auto precum Bosch, Michelin, centre de servicii sau dezvoltare IT spun că vor extinde telemunca şi în „noua normalitate postpandemică“. Zece companii şi bănci care au răspuns unei solicitări a ZF legate de modul în care telemunca va schimba viaţa organizaţiilor au transmis că munca de acasă va fi păstrată în politica de HR şi după ce pandemia de COVID-19 se va fi încheiat.

„Suntem un business preponderent digital, iar în ultimele luni am dovedit ca putem fi 100% digitali. Chiar şi înainte de pandemie ofeream angajaţilor noştri posibilitatea de a lucra de acasă câteva zile pe lună. Este o practică comună la nivelul grupului Bosch. Mai mult decât atât, încă de la începutul anului aveam în vedere să extindem numărul de zile inclus în facilitatea home office şi cu siguranţă vom continua să oferim colegilor acest beneficiu chiar şi după finalul pandemiei“, au spus reprezentanţii Bosch pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO