Companii

ANALIZĂ ZF. Paradoxul din retailul farma: Zone întregi cu farmacii una lângă alta, dar fără vreo unitate non-stop. În 12 judeţe din ţară nu există nicio farmacie non-stop. Legislaţia prevede ca, la alegere, la nivelul unui judeţ, unităţile farmaceutice să funcţioneze prin rotaţie cu program de gardă

În total au fost 8.045 de farmacii în 2020 la nivel naţional, dintre care 27% reprezintă primii cinci jucători după numărul de unităţi.

În total au fost 8.045 de farmacii în 2020 la nivel naţional, dintre care 27% reprezintă primii cinci jucători după numărul de unităţi.

Autor: Georgiana Mihalache

09.09.2021, 17:50 160

Unde există deja o unitate farmaceutică non-stop, această obligativitate dispare Sunt doar 77 de farmacii non-sto la nivel naţional, sub 1% din totalul unităţilor farmaceutice.

Deşi dezvoltarea farmaciilor în marile oraşe a dus la situaţii în care în câteva sute de metri să fie deschise şi şase unităţi farmaceutice, sunt puţine farmacii care asigură program non-stop pentru problemele minore ale pacienţilor. Astfel, în 12 judeţe nu există nicio farmacie non-stop, iar alte 13 judeţe au doar câte o farmacie cu program permanent, din datele de la Colegiul Farmaciştilor din România.

Cele mai multe farmacii sunt în Bucureşti, 13 unităţi cu program non-stop, urmat de Constanţa, cu nouă farmacii, din datele de la Colegiul Farmaciştilor. În Braşov şi Timiş numărul unităţilor  non-stop depăşeste cinci farmacii, în timp ce în restul judeţelor sunt fie una-trei farmacii, fie niciuna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO