Companii

Analiză ZF. Pârtiile de schi îşi aşteaptă turiştii, dar în condiţii de pandemie

Analiză ZF. Pârtiile de schi îşi aşteaptă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.12.2020, 00:07 412

Drumul Roşu, Sulinar, Dealul Neagru sunt cele mai mari pârtii de schi pe care se va putea schia în acest sezon în România, fiecare cu peste 3.000 de metri lungime.

Anul acesta, mulţi oameni care nu vor mai pleca în afara ţării pentru a-şi petrece vacanţa de iarnă vor avea de ales între a sta aca­să sau a merge în sta­ţiunile montane din ţară.

„Noi mergem la schi în fiecare iarnă, de când avea fetiţa 4-5 ani şi a învăţat. De obicei, mergem câteva weekenduri pe Valea Pra­hovei, la Sinaia şi Azuga, şi apoi o săptămână sau zece zile în Austria sau Italia, în va­can­ţa din februarie. Evident, în sezonul acesta nu se pune problema să ieşim din ţară, aşa că am decis să în­cercăm la Straja, în ianuarie. Am şi re­zervat cazarea, iar surpriza a fost că era deja destul de plin“, spune Roxana, o turistă care merge frecvent la schi.

În total, sunt 196 de pârtii de schi omologate în România, cu o lungime tot­ală de 165 km. Dintre aces­tea, circa 60 au o lun­gi­me de peste 1.000 de metri fiecare. Aproximativ 20 din total au fost omolo­ga­te la începutul anului trecut, majoritatea fiind în staţiunea Sinaia. Judeţele Prahova, Braşov şi Harghita au cele mai multe pârtii de schi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO