Companii

ANALIZĂ ZF. Producătorii de materiale de construcţii, în faţa S2/2022: Climatul de piaţă este mai dificil decât anul trecut, linia de plutire ar putea fi menţinută de proiecte ample de infrastructură

ANALIZĂ ZF. Producătorii de materiale de construcţii,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.06.2022, 11:05 1549

Nici 2021 nu a fost un an uşor, majorările costurilor de producţie marcând întreaga activitate, iar sincopele din lanţurile de aprovizionare afectând ritmul de construcţie.

Singura certitudine este incer­titu­dinea, este ideea care se desprinde din modul în care companiile din producţia de materiale de construcţii şi-au conturat pers­pectivele pentru al doilea semestru din 2022. După ce ultimul an şi jumătate a purtat firmele într-un carusel al scumpirilor, al lipsei de materie primă şi al fluctuaţiilor de cerere, acum imprevizibilul pare să dicteze atmosfera de business pentru următoarele şase luni.

„Climatul de piaţă din acest an este mai dificil decât anul trecut. Avem o rezilienţă a economiilor, date fiind şocurile multiple apărute, însă evoluţiile devin incerte. Important este să abordăm cu calm toate provocările şi să distingem dificultăţile de oportunităţi pentru a obţine rezultatele optime. Perspectivele de piaţă sunt imense datorită programelor de investiţii PNRR, Anghel Saligny şi chiar şi POIM“, spune Alexandru Stânean, CEO al grupului TeraPlast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO