Companii

Analiză ZF. Producţia de electrocasnice a sărit în 2019 de 6 miliarde de lei, după o creştere de 8,5%: Marile fabrici de frigidere şi aragazuri au angajat aproape 500 de oameni

ANALIZĂ

Autor: Cristina Roşca

03.09.2020, 19:40 386

♦ Industria producătoare de electrocasnice se află în plină dezvoltare, cu noi unităţi care se deschid, cu achiziţii de fabrici mai mici de către jucătorii existenţi şi cu intrarea unor nume gigant ♦ Loc de dezvoltare există încă, dat fiind că în România sunt momentan doar şapte companii mari active în domeniu - şase producători de bunuri finite şi unul de componente ♦ Chinezii de la Haier reprezintă un nume nou, însă ei vor cântări în cifre de anul viitor dat fiind că abia construiesc o primă fabrică pe plan local ♦ Bosch a renunţat însă la o investiţie majoră în producţia de maşini de spălat.

Producţia de electrocasnice a sărit anul trecut de 6 mld. lei, după o creştere de 8,5%, susţinută însă doar de unii dintre jucătorii. Mai exact, ritmul de creştere variază puternic de la o companie la alta, cu un plus de peste 30% în cazul Philips, care are o fabrică de espre­ssoare şi bunuri de igienă orală la Orăştie, şi de 6-8% în cazul Arctic (frigidere şi maşini de spălat) sau Kärcher (aspiratoare). Au existat şi două scăderi mici, de 1-2%, în cazul De’Longhi şi Electroargeş, companii care spuneau că îşi consolidează afacerile în 2019 după ani intenşi cu creşteri susţinute.

Tot anul trecut marile fabrici de frigidere, aspiratoare sau aragazuri au angajat aproape 500 de oameni.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667