Companii

ANALIZĂ ZF. Puţine tranzacţii, multe promisiuni. Fondurile de investiţii stau în expectativă în 2021: doar doi investitori au făcut achiziţii, iar un al treilea îşi dezvoltă portofoliul prin tranzacţii de tip add-on. Pe piaţa din România sunt prezente circa 20 de fonduri de private equity mai mari sau mai mici

ANALIZĂ ZF. Puţine tranzacţii, multe promisiuni....

Autor: Cristina Roşca

03.07.2021, 09:23 444

Dintre acestea doar Oresa şi Mozaik Investments au făcut achiziţii în acest an, în timp ce Mid Europa Partners şi-a dezvoltat portofoliul prin preluările făcute de companiile din portofoliu, mai exact prin Profi şi Cargus.

Săptămâna trecută, Con­si­liul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care fondul de investiţii Oresa Ven­tures, unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, a preluat un pachet majoritar de acţiuni în Via Trend, unul dintre jucătorii de pe piaţa de ready meals din România. Pentru Oresa Ventures aceasta este a doua tranzacţie din 2021 după ce a preluat anterior parcul logistic şi industrial Solo Iaşi. Cele două companii se adaugă astfel portofoliului care mai cuprinde La Fântâna (apă îmbuteliată) şi RBC (IT).

„Prin această investiţie Oresa continuă tradiţia de parteneriat cu antreprenori români, alături de Alin Ciobanu, unul dintre fondatorii Via Trend. Suntem încrezători în oportunităţile de creştere ale com­paniei şi îl vom sprijini în acest sens pe Alin alături de echipa lui, inclusiv prin achiziţia unor businessuri com­plementare“, spune Vlad Tabacu, partner Oresa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO