Companii

Analiză ZF. De ce renunţă marile branduri să mai lucreze cu fabricile de textile din România? Piaţa locală pare scumpă când în Bangladesh salariul mediu brut plătit în fabricile partenere H&M este de doar 127 de dolari pe lună, iar în India de 150 de dolari

Analiză ZF. De ce renunţă marile branduri să mai...

Autor: Cristina Roşca

12.04.2022, 18:40 2697

În România, în industria producătoare de îmbrăcăminte, salariul mediu brut este de circa 3.350 de lei lunar (740 de dolari), ceea ce înseamnă 2.050 de lei (450 de dolari) net Acesta este unul dintre sectoarele care plătesc cele mai mici salarii din economie Şi totuşi, prin comparaţie cu ţările asiatice, România e deja prea scumpă.

Grupul suedez de modă H&M mai are în România doar opt furnizori direcţi, este vorba de Time International Trading, Artifex, Texdata, Formens, Vesti-Ro, CB Pelletterie, Pandora Prod şi Simiz Fashion, conform infor­maţiilor oferite de retailer. Există, de asemenea, un furnizor second tier (mai puţin important).

Cei mai mulţi dintre aceşti producători de îmbrăcăminte şi încălţăminte sunt unii dintre cei mai mari jucători din sector în România după cifra de afaceri din 2020 (cel mai recent an pentru care există date publice), e vorba de companii cu afaceri de zeci sau chiar peste 100 mil. lei şi cu sute de salariaţi fiecare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO