Companii

ANALIZĂ ZF. România a modernizat mai puţin de 700 km din cei peste 10.000 km de cale ferată în ultimii 30 de ani

ANALIZĂ ZF. România a modernizat mai puţin de 700 km...

Autor: Mirabela Tiron

09.07.2022, 13:35 409

♦ Viteza medie a trenurilor de călători a fost de 44,6 km/oră anul trecut ♦ Turiştii care vor să ajungă din Bucureşti la Tulcea, în Delta Dunării, fac între cinci ore şi jumătate şi şase ore cu trenul.

În plin sezon de vacanţă, trenurile CFR Călători înregistrează pe anumite destinaţii întârzieri şi de peste 30 de minute, deşi durata călătoriei pe anu­mite rute interne este chiar şi de două ori mai mare decât cea a călătoriei cu maşina personală sau cu autocarul, potrivit datelor din mersul trenurilor.

Ieri, tabela de plecări/sosiri a CFR Călători arăta întârzieri de peste 27 de minute pentru trenul de Braşov care ajunge la Cluj-Napoca şi apoi la Oradea, de 38 de minute pentru trenul de Cluj-Napoca ce ajunge la Alba Iulia, Târgu Jiu şi Craiova. Trenurile de Iaşi şi Galaţi cu sosire la Bucureşti Nord înregistrau o întârziere de 20 de minute iar trenul de Piteşti înregistra o întârziere de jumătate de oră la sosirea în Gara de Nord.

Cea mai mare întârziere, de 390 minute la sosirea în Bucureşti Nord, o înregistra trenul de Budapesta, ce intră pe la Curtici. Acest tren de pasageri a intrat cu întârziere în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO