Companii

Analiză ZF. România are oficial 502 staţii electrice, de 2,5 ori mai puţine decât Ungaria. Ce modele de dezvoltare au aplicat alte state?

Analiză ZF. România are oficial 502 staţii electrice,...

Autor: Roxana Petrescu

11.02.2022, 18:40 146

În ciuda popularităţii la nivel de discurs de care se bucură mobilitatea electrică, datele oficiale arată că în acest moment combustibilii alternativi nu sunt decât o nişă în raport cu totalul pieţei În contextul în care automobilele electrice sunt doar 0,1% din totalul pieţei, înverzirea mult discutată a mobilităţii mai are mulţi kilometri de parcurs. Care este situaţia în alte state?

Potrivit datelor oficiale dispo­nibile pe site-ul Observatorului European pentru Combustibilii Alternativi (EAFO), la nivelul anului 2020 pe plan local erau înregistrate 502  staţii publice pentru ma­şinile electrice, semni­ficativ mai mult faţă de numărul de 15 uni­tăţi cu care defila România în 2014. În funcţie de sursă însă, datele diferă destul de mult, acesta fiind un alt indiciu al imaturităţii pieţei de mobilitate electrică. Spre exemplu, centra­lizatorul inde­pendent de informaţii despre mobilitatea electrică, Open Charge Map, arată că în România are fi 460 de staţii electrice, în timp ce portalul dedicat mobilităţii electrice Lektri.co arată că sunt peste 1.000 de locaţii de încărcare pentru maşinile electrice, corepunzătoare unui număr total de 2.086 de încărcătoare, din care 436 sunt de mare viteză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO