Companii

ANALIZĂ ZF. Şapte dintr-o lovitură. Retailul farma a numărat şapte tranzacţii cu peste 150 de farmacii în ultimul an. Dintre cele şapte tranzacţii, trei au fost realizate de Dr. Max/ Sensiblu, al doilea jucător din piaţă, care a ajuns la circa 800 de unităţi

ANALIZĂ ZF. Şapte dintr-o lovitură. Retailul farma a...

Autor: Georgiana Mihalache

10.11.2022, 18:00 233

♦ Şi lanţurile mai mici din piaţă, active doar la nivel regional, au jucat cartea achiziţiilor.

Reţelele de farmacii au anunţat în ultimele 12 luni, din toamna lui 2021 până în prezent, şapte tranzacţii în total, potrivit datelor adunate de ZF. Nu mai puţin de 155 de farmacii au făcut obiectul acestor achiziţii, iar cea mai activă companie în ceea ce priveşte extinderea a fost Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, cu trei tranzacţii anunţate.

Deşi politica de extindere se vede mai agresiv în rândul marilor jucători, care preiau de obicei reţele mai mici, cu zeci de unităţi, şi retailerii farmaceutici mai mici au realizat tranzacţii, vânzătorii având însă un număr mai mic de farmacii.

În perioada iulie-septembrie 2021, Farmaciile Myosotis din Galaţi, un jucător important în retailul farmaceutic, ocupând poziţia a şaptea după cifra de afaceri, dar şi după numărul de unităţi, a preluat şi a integrat 20 de puncte de lucru dintr-o reţea regională - Hepites – cu prezenţă în judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO