Companii

ANALIZĂ ZF. Schimburile comerciale cu Ucraina au ajuns la un miliard de euro în primele cinci luni, în creştere cu 20%. Transportator rutier din Cluj: Aducem paleţi din Ucraina, din 60 de transporturi am reuşit să facem până acum doar 5 transporturi, subcontractăm camioane

ANALIZĂ ZF. Schimburile comerciale cu Ucraina au ajuns...

Autor: Mirabela Tiron

24.08.2022, 19:10 219

Un transportator din Sibiu: Trimitem săptămânal prin vama Siret două camioane cu mărfuri generale în Ucraina. Cererea ar fi cam de 15 camioane pe săptămână.

Imaginea războiului  din Ucraina se vede tot mai mult pe şosele şi în vămi, unde se formează blocaje şi cozi kilometrice de camioane. Creşterea traficului de  mărfuri pe relaţia cu Ucraina pune presiune şi mai mare pe punctele de trecere. În  vămile Siret, Halmeu, puncte de trecere a frontierei cu Ucraina,  Giurgiu - Ruse şi Calafat – Vidin (pe Bulgaria), dar şi în alte vămi  şoferii de camioane aşteaptă chiar şi mai mult de trei zile din cauza blocajelor, potrivit UNTRR.

 „Traficul de camioane înregistrate în Ucraina care au trecut frontiera România-Bulgaria anul acesta până acum a crescut de şase ori comparativ cu anul trecut. 20% din tot traficul de mărfuri este generat în relaţia cu Ucraina“, au transmis către ZF oficialii UNTRR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO