Companii

ANALIZĂ ZF. Top zece cele mai extinse reţele de cafenele din Europa: Podiumul este ocupat de „greii“ McCafe, Costa Coffee şi Starbucks, dar brandul românesc 5 to Go vine tare din urmă şi intră pe locul 10

ANALIZĂ ZF. Top zece cele mai extinse reţele de...

Autor: Cristina Roşca

19.10.2022, 17:40 702

Cele mai extinse zece reţele de cafenele din Europa adună peste 13.500 de unităţi, conform datelor valabile la final de 2021 De departe cel mai alert ritm de dezvoltare din top îl are brandul românesc 5 to Go, care a ajuns la aproape 350 de cafenele la finalul anului trecut, după o creştere cu 44,6% a numărului de unităţi Dintre reţelele aflate în primele zece poziţii ale clasamentului, doar patru - inclusiv 5 to Go - sunt prezente în România cu cafenele, în timp ce Costa Coffee e activă doar pe segmentul de cafea, având prezenţă în retail, dar şi HoReCa, doar că prin parteneriate.

Topul celor mai extinse lanţuri de cafenele din Europa este condus detaşat de trei giganţi internaţionali, fiecare cu circa 3.000 de unităţi la final de 2021, conform datelor Food Service Europe & Middle East analizate de ZF. Astfel, podiumul este ocupat de McCafe, brandul de cafenele al McDonald’s, de Costa Coffee (brand aflat în portofoliul Coca-Cola) şi de Starbucks.

După cifrele din 2021, McCafe a urcat pe prima poziţie în clasament, detronând Costa Coffee, evoluţiile celor două reţele fiind contrastante, prima extinzându-se anul trecut, iar a doua închizând mai multe unităţi decât a deschis, potrivit datelor Food Service Europe & Middle East.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO