Companii

Analiză ZF. Topul celor mai mari exportatori de preparate din carne: şapte companii antreprenoriale între primii zece exportatori de mezeluri, ready-meal şi produse congelate din carne

Analiză ZF. Topul celor mai mari exportatori de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.03.2023, 18:30 1442

România exportă preparate din carne şi peşte de peste 200 de milioane de euro anual, livrările peste hotare fiind în creştere în ultimii ani.

Şapte companii antreprenoriale ro­mâneşti sunt prezente în topul celor mai mari exportatori din preparate din carne, o categorie în creştere în ultimii ani susţinută şi de dezvoltarea segmentului de ready-meal pe care au pariat majoritatea compa­niilor din sectorul procesării cărnii, arată o analiză ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, bran­duri precum Cris-Tim, Agricola, Scandia sau Caroli sunt prezente în topul celor mai mari exportatori. Pe prima poziţie în clasamentul companiilor cu cele mai mari livrări de produse pe bază de carne peste ho­tare se află Convenience Prod, un producător de carne şi produse ready-meal deţinut de un grup austriac. „Prima fabrică în Tunari s-a angajat în pro­duc­ţia de fri­gărui. Astăzi, pro­dusele din carne pane şi cele prăjite sunt produse pe 5 linii de pro­ducţie“, se arată pe site-ul companiei.

Pe locul secund în topul celor mai mari exportatori de preparate din carne este Cris-Tim Companie de Familie, unul dintre cei mai mari jucători din industria ali­men­tară locală. Grupul are în portofoliu meze­luri, dar şi produse ready-meal şi lactate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO