Companii

Analiză ZF. Turismul local se bazează în mod covârşitor pe români, dar mai bine de jumătate dintre oameni nu au bani să meargă în vacanţă

ANALIZĂ

Analiză ZF. Turismul local se bazează în mod...

Autor: Cristina Roşca

25.07.2020, 00:04 322

 România este ţara cu cea mai mare pondere a populaţiei (54%) care nu îşi permite o vacanţă anuală de o săptămână ♦ În 2018, ultimul an pentru care există date, România a avut 10,1 milioane de turişti locali şi 2,8 milioane de turişti străini.

România este una dintre puţinele ţări unde turismul se bazează în covârşitor pe localnici şi nu pe străini, iar acest lucru ar fi putut să se dovedească benefic în 2020, când turismul mondial traversează cea mai grea criză din ultimele decenii, îngrădirea libertăţii de mişcare şi toate celelalte reguli impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de Covid-19 schimbând paradigma şi regulile jocului. Astfel, fiecare ţară trebuie să se bazeze mult mai mult pe propriii cetăţeni.

În cazul României, deja majoritatea covârşitoare a turiştilor erau localnici dat fiind că piaţa locală primeşte anual mai puţin de 3 milioane de turişti străini, de trei ori mai puţini ca Cehia şi de mai bine de două ori sub nivelul din Ungaria. Astfel, la fiecare turist străin care călătoreşte pe plan local, există alţi 3,6 vizitatori români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO