Companii

ANAT estimează că numărul de turişti de pe litoral va creşte cu 5%

ANAT estimează că numărul de turişti de pe litoral va creşte cu 5%

Foto Ovidiu MicsiK

Autor: Liviu Iancu

02.08.2011, 00:00 258

Numărul de turişti care îşi vor petrece vacanţele pe litoral înaceastă vară va creşte cu circa 5% comparativ cu anul trecut, cândau fost înregistraţi aproximativ 1,3 milioane de turişti, gradul deocupare depăşind în prezent 90%, a declarat Corina Martin,preşedintele ANAT.

"În acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este între90% şi 95% în cursul săptămânii şi de 100% în week-end-uri şireprezintă vârful înregistrat pe întregul sezon. Acest grad bun deocupare se datorează tarifelor avantajoase oferite de programelespeciale şi vremii excelente", a spus Corina Martin, preşedinteleAsociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi preşedinte alAsociaţiei Litoral-Delta Dunării. Mamaia este staţiunea cu cel maimare grad de ocupare, urmată de Eforie Nord şi Jupiter, la polulopus situându-se Eforie Sud.

"Începând cu 15 august tarifele scad pentru că începe seria adoua a programului «Zile gratuite de vacanţă» şi apoi, de la 1septembrie , «Litoralul pentru toţi»", a spus Corina Martin, care aadăugat că 80% dintre turiştii care îşi fac vacanţa pe Litoral mergprin intermediul agenţiilor de turism, unde preţurile sunt mai micifaţă de cele practicate la recepţiile hotelurilor.

Ea a anunţat că tarifele pe litoral nu vor creşte la agenţiiîncepând cu 1 august, ci vor rămâne la nivelul stabilit la 15iulie, când a început perioada considerată vârf de sezon. În acestcontext, deşi la începutul sezonului anunţa scăderi de 20% pelitoral, ANAT estimează că la finalul sezonului va fi înregistratăo creştere de 5% faţă de 2010. Anul trecut şi-au petrecut vacanţape litoral circa 1,3 milioane de turişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO