Companii

Anca Vlad a avut afaceri de 1,6 miliarde de lei cu distribuitorul Fildas

Anca Vlad

Anca Vlad

Autor: Mirabela Tiron

30.05.2016, 00:07 1981

Compania de distribuţie de medicamente Fildas Trading, controlată de antreprenoarea Anca Vlad, a finalizat anul trecut cu afaceri de 1,6 mld. lei (360 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit datelor transmise de oficialii companiei pentru Anuarul Celor Mai Mari Jucători din Economie 2016, realizat de ZF, care va apărea în curând pe piaţă.

Compania de distribuţie Fildas şi seg­men­tul de retail al grupului, lanţul de far­macii Catena, liderul pieţei de profil, au avut împreună anul trecut afaceri de 3,4 mld. lei, potrivit calculelor ZF. Cate­na a finalizat cu o cifră de afaceri de 1,8 mld. lei, faţă de 1,4 mld. lei anul anterior. Lanţul de farmacii Catena a ajuns la 560 de unităţi.

Primele cinci lanţuri de farmacii de pe piaţa locală, Catena, Sensiblu, Dona, Help Net şi Ropharma, au ajuns anul trecut la afaceri de peste 5 mld. lei, aceasta fiind singura piaţă de asemenea dimensiuni unde cei mai mari cinci jucători sunt şi controlaţi de antreprenori.

Anca Vlad, de profesie economist, a pus bazele distribuitorului în 1990, pentru ca zece ani mai târziu să dezvolte businessul cu farmacii, după achiziţia companiei Argeşfarm, în urma unui proces de privatizare, lanţ care la acel moment număra 60 de farmacii.

În prezent, grupul Fildas este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de distribuţie a medicamentelor şi cel mai mare din sfera de retail cu medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO