Companii

Anca Vlad: E tot mai multa nervozitate in mediul de business

17.06.2009, 17:24 30

Anca Vlad, care controleaza distribuitorul de medicamente Fildas Trading si reteaua de farmacii Catena, spune ca exista tot mai multa nervozitate in mediul de business, iar discutiile nu se mai poarta intr-un registru calm.

"Nervozitatea incepe sa-si puna amprenta. Dialogul era odata calm, acum insa nici cu autoritatile nu mai merge", a spus Anca Vlad.
Ea da exemplul programului Prima casa initiat de autoritati care "ajuta", insa nu este suficient. Patronatele din domeniu solicita ca programul sa se adreseze numai locuintelor noi, ceea ce ar antrena efecte pozitive la nivel constructorilor, spune Anca Vlad, in timp ce autoritatile extind proiectul si catre apartamentele vechi. Acest lucru creeaza nervozitate. Cu toate acestea, Anca Vlad afirma ca este optimista si estimeaza ca economia isi va reveni anul viitor. Grupul pe care il controleaza merge pe afaceri de 200 mil. euro anul acesta, in usoara crestere comparativ cu nivelul din 2008. In cadrul acestuia lucreaza aproximativ 1.500 de oameni.
In ceea ce priveste investitiile, Fildas nu are in acest an decat proiecte de intretinere si prefera sa mearga pe un risc minim. Compania demarase si un proiect in Bulgaria, care insa acum este inghetat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO