Companii

Andre Vivan da Silva, General Manager GSK Romania, a fost promovat în funcţia de Vicepreşedinte şi Cluster Area Director pentru GSK Europa de Sud Est

Andre Vivan da Silva, General Manager GSK Romania, a fost...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2018, 14:55 424

Andre Vivan da Silva, care a condus timp de un an compania GSK Romania, a preluat pe 1 ianuarie 2018 pozitia de Vicepreşedinte & Cluster Area Director Europa de Sud Est în acelaşi grup, el urmând să continue să activeze din sediul companiei aflat în Bucureşti.

El va continua să coordoneze echipa GSK România până când va fi anunţat un succesor. Noul Director General al GSK România va fi comunicat în curând.

Regiunea Europei de Sud Est include diviziile farmaceutice ale GSK din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Cipru, Malta & Gibraltar, Croaţia, Albania, Kosovo, Macedonia şi Bosnia-Herţegovina. Andre a preluat rolul de la Sally Storey, care a fost numită Vicepreşedinte şi General Manager în cadrul Gulf Cooperation Council, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

În calitate de General Manager al GSK România, din septembrie 2016, el s-a concentrat pe creşterea prezenţei companiei pe piaţa locală, pe implementarea de soluţii inovatoare şi schimbări în modelul de business. În plus, el a fost alea membru al membru al Consiliului de Administraţie în cadrul Consiliul Investitorilor Externi ocupându-se totodată şi de coordonarea Grupului de Lucru pe Sănătate al Consiliului, din septembrie 2018.

“De când m-am alăturat echipei din România, mi-au atras atenţia recunoştinţa şi bunătatea oamenilor. Fiind parte din povestea acestei regiuni, în calitate de General Manager pentru România, am inteles complexitatea acestei zone, oportunităţile pe care le avem în faţa noastră şi provocările pe care trebuie să le depăşim. Sunt încântat să preiau noua poziţie, deoarece aceasta reprezintă un pas important înainte şi o mare şansă de a continua activitatea şi iniţiativele dezvoltate în Europa de Sud-Est. România a fost o experienta minunată pentru mine şi aştept cu nerăbdare să preiau provocările pe care această regiune le oferă”, Andre Vivan da Silva, VP & GSK Cluster Area Director South East Europe.

Anterior, el a fost Vicepreşedinte al Primary Care şi Commercial Operations din Italia începând cu 2014 şi a contribuit la creşterea competitivităţii pe segmentul Primary Care din Italia.

Andre Vivan da Silva s-a alăturat echipei GSK în 2009, ca Specialty Business Unit Director, în Brazilia. În 2012, a fost numit Head of Academy, Commercial Excellence EMA, conducând divizia regională de Operational Planning, Sales şi Launch Excellence iar în 2013 a fost numit Head of Business Planning, China. Înainte de a se alătura GSK, el a ocupat diferite funcţii executive în departamentele comerciale din industria farmaceutică, precum Schering Plough, Organon, Lundbeck şi Eli Lilly.

Andre Vivan are un master în Administrarea Afacerilor Internaţionale la Universitatea Bournemouth UK. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO