Companii

Andrei Chiliman, la deschiderea Promenada: În sectorul 1 mai sunt două fabrici care funcţionează în regim de avarie

Andrei Chiliman, la deschiderea Promenada: În sectorul 1...

Autor: Cristi Moga

16.10.2013, 16:31 1767

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 din Bucureşti, a declarat astăzi, prezent la evenimentul care precede inaugurarea mallului Promenada din Bucureşti, că îl leagă foarte multe amintiri de terenul de sub acest proiect deoarece în clădirile fostei fabrici FEA a lucrat pentru mai mulţi ani.

“Este un loc cu foarte multe amintiri pentru mine. Aici a fost Fabrica de Elemente de Automatizări, FEA, iar până în ’90, când eram angajat la IPA, am lucrat chiar în clădirea FEA. S-au întâmplat multe lucruri după 1989, România se schimbă, se modernizează, iar principala misiune a mea este legată de atragerea de investiţii în sectorul 1 pentru a strânge mai mulţi bani la buget şi a putea face mai multe lucruri. Acest mall consider că va ridica valoare zonei”, a declarat Chiliman.

FEA face astăzi parte din grupul Romenergo şi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, anul trecut mai avea doi angajaţi şi afaceri de 0,4 mil. euro.

Întrebat de ZF despre numărul fabricilor care mai sunt funcţionale în sectorul 1, Chiliman a declarat că mai sunt doar două, menţionând Griro şi CET Griviţa.

“Mai sunt două fabrici în sectorul 1, pe calea Griviţei, care funcţionează în regim de avarie. Majoritatea fabricilor nu au fost pregătite pentru perioada asta de schimbări şi rezultatele se văd”, a mai spus Chiliman.

CET Griviţa a avut anul trecut 106 angajaţi şi afaceri de 7 mil. euro, în timp ce Griro SA a avut 479 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 14,6 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Cu privire la investiţia de peste 130 mil. euro în mallul Promenada, edilul consideră că este de bun augur pentru bugetul sectorului care în acest an se va ridica la circa 200 mil. euro, comparativ cu 300 mil. euro în 2008. “Orice loc în care se angajează oameni este bun, în condiţiile în care şi noi primim 20% din impozitul pe venit colectat la buget. Totodată, şi valoarea acestor clădiri se vede în impozitele şi taxele locale plătite”, a mai spus Chiliman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO