Companii

Andrei Cionca, CEO & cofounder al Impetum Group: Managerii români se aşteaptă la o recesiune, la o criză energetică şi la o devalorizare a leului în raport cu dolarul şi totuşi, starea lor de spirit s-a îmbunătăţit. Per total, sunt mai relaxaţi

Andrei Cionca, CEO & cofounder Impetum Group

Andrei Cionca, CEO & cofounder Impetum Group

Autor: Alexandra Matei

23.11.2022, 00:05 521

♦ În a doua parte a acestui an, încrederea managerilor a fost influenţată de inflaţie, creşterea preţurilor la energie şi carburanţi, dar şi a costurilor cu materiile prime ♦ Totuşi, peste 30% dintre manageri sunt optimişti cu privire la evoluţia economiei în perioada următoare, ceea ce reflectă nivelul crescut de rezilienţă şi adaptabilitate a mediului de afaceri.

Managerii români privesc cu prudenţă următoare perioadă şi cei mai mulţi dintre ei, spune Andrei Cionca, CEO & cofounder al Impetum Group, se aşteaptă la o recesiune, la o criză energetică şi la o devalorizare a leului în raport cu dolarul.

Însă, având experienţa ultimilor doi ani dificili, menţionează acesta, starea lor de spirit a crescut şi chiar dacă se aşteaptă la noi provocări în mediul economic sunt, per total, mai relaxaţi.

La nivel general, încrederea managerilor români în economie a scăzut în a doua parte a acestui an, până aproape de nivelul de la finalul anului 2020, la 44.4, însă rămâne peste nivelul perioadei similare din 2021, potrivit rezultatelor studiului Confidex S2 2022, publicate de Impetum Group.

„Managerii români se aşteaptă la o recesiune, la o criză energetică şi la o devalorizare a leului în raport cu dolarul şi totuşi, starea lor de spirit a crescut. Per total sunt mai relaxaţi. Întrebarea pe care ne-o punem este dacă această relaxare vine dintr-un nivel mai bun de pregătire la nivelul mediului de afaceri de a face faţă provocărilor, o creştere a gradului de rezilienţă şi din încrederea managerilor că pot depăşi chiar şi cele mai mari provocări, fie vine din faptul că speră că situaţia va fi bună pentru că statul va interveni să rezolve problemele şi adoptă o atitudine reactivă. Însă am văzut că la nivel global, gradul de îndatorare total al statelor şi companiilor private atinge un nivel de 250% din PIB-ul mondial şi întrebarea este cât de sustenabilă este o îndatorare suplimentară în viitor?”, a spus Andrei Cionca, CEO & cofounder Impetum Group, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO