Companii

Andrei Neacşu, CEO, Pro-Packing şi Andrei Koszti, regional commercial manager, CTP. Infrastructura joacă un rol important în dezvoltarea logisticii. Aeroporturile devin tot mai importante, pe lângă proximitatea faţă de autostrăzi

Andrei Koszti, Regional Commercial Manager CTP

Andrei Koszti, Regional Commercial Manager CTP

14.01.2022, 16:30 135

♦ Infrastructura devine un element tot mai important pentru dezvoltarea logistică, însă pe lângă autostrăzi, şi aeroporturile au un rol tot mai important.

Zona aeroporturilor va deveni una tot mai atractivă pentru sectorul logistic în următorii ani, pe măsură ce şi Budapesta atrage un trafic cargo tot mai mare.

„Proximitatea faţă de aeroport a fost şi motivul pentru care am ales să ne dezvoltăm în Tg.-Mureş. Transportul aerian se va dezvolta foarte mult în România şi o parte din volumele din Budapesta vor migra către această zonă. România începe să se concretizeze drept un pol logistic în această zonă a Europei. Noi suntem proprietari pe termen lung şi când dezvoltăm un parc noi avem o viziune pe următorii 50 de ani iar dezvoltarea pe zona aeriană va fi una fabuloasă în România“, a spus Andrei Koszti, regional commercial manager, CTP.

În plus, în 2021 CTP, cel mai mare jucător de pe piaţa logistică, a depăşit pragul de 2 mil. mp centre logistice la nivel naţioanal, prag depăşit atât prin dezvoltări noi, cât şi prin achiziţii – cea mai recentă achiziţie fiind cea prin care a cumpărat centrele Mobexpert de la Tg.-Mureş, din Parcul Industrial Mureş de lângă Aeroportul Internaţional Tg.-Mureş, cu o suprafaţă de 25.000 mp şi care include atât depozitare cât şi pro­ducţie. CTP România are în construcţie peste 270.000 mp în Bucureşti şi în oraşe precum Timişoara, Sibiu, Turda şi Piteşti, România fiind un motor de creştere pentru grupul CTP, cu 26% din totalul spaţiilor aflate în construcţie la nivelul întregii reţele CTP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO