Companii

Andrei Rusu, lanţul hotelier Ensana din Sovata: Vedem o revenire uşoară în turismul balnear. Hotelurile din Sovata ale grupului au avut un grad mediu de ocupare de 46% în primele cinci luni.

Grupul ungar operează în România hotelurile Sovata Health Spa Resort (patru stele), Brădet Health Spa (patru stele) şi Ursina Health Spa Hotel (trei stele)

Grupul ungar operează în România hotelurile Sovata Health Spa Resort (patru stele), Brădet Health Spa (patru stele) şi Ursina Health Spa Hotel (trei stele)

Autor: Mirabela Tiron

27.06.2022, 18:15 169

Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danubius), care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, una dintre cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, a avut în primele cinci luni un grad mediu de ocupare de 46% faţă de 34,4% în perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Vedem o revenire uşoară, timi­dă, în turismul balnear. Am avut un grad de ocupare în creştere în primele cinci luni, încep să revină turiştii din Republica Moldova, Ungaria şi Germania, dar românii rămân prin­cipalii turişti. Durata sejurului a fost în medie de 3 nopţi în primele cinci luni, dar pe iulie şi august aşteptăm turişti care vor petrece mai multe nopţi şi estimăm 90% grad de ocu­pare“, a de­clarat pentru ZF Andrei Rusu, di­rector general al lanţului Ensana Health Spa Hotels din Sovata.

Sovata este o staţiune cunoscută pentru lacurile cu ape clorurate şi so­dice, care au proprietăţi terapeutice pentru mai multe afecţiuni. În apro­pi­ere de Sovata se află şi salina Praid, de­nu­mită de specialişti „Solniţa Europei“, acesta fiind şi locul în care se face te­rapie în mine de sare încă din 1960.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO