Companii

Andrei Sârbu, SVN: Pandemia a impulsionat dezvoltarea minioraşelor, iar cererea pentru case a explodat. Cererea pentru case a crescut puternic în ultimele luni, pandemia având un impact major asupra preferinţelor celor în căutarea unei locuinţe noi

Andrei Sârbu, SVN: Pandemia a impulsionat dezvoltarea...

Autor: Bogdan Alecu

23.10.2020, 11:30 856

♦ Mai mult, interesul este tot mai mare pentru proiecte rezidenţiale închise, unde cei de acolo dispun de mai multe facilităţi.

Perioada de „lockdown“ din starea de urgenţă a avut un impact direct asupra cererii de noi locuinţe pe piaţa locală, pe măsură ce clienţii nu îşi mai doresc atât de mult un apartament la bloc, ci preferă tot mai mult ideea unei case cu teren suficient pentru o grădină.

„Există o creştere a cererii pentru case de peste 50%. Nu am mai întâlnit o astfel de situaţie, o asemenea schimbare radicală în piaţă din punctul de vedere al cererii. Acum nu avem capacitatea de a calcula dacă această cerere se va şi concretiza în tranzacţii, dar spre exemplu, în Cos­mo­polis nu mai sunt case dis­ponibile. Stocul a fost epu­i­zat în condiţiile în care în per­­manenţă sunt dispo­ni­bile de obicei 100-150 de unităţi“, a explicat Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO