Companii

Andrei Văcaru, JLL Romania: IT-ul generează cea mai mare cerere pentru spaţii de birouri, iar industria auto este cea care generează cererea de spaţii industriale

Cei mai mari jucători din economie

Andrei Văcaru, JLL Romania: IT-ul generează cea mai...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.06.2019, 14:26 95

Andrei Văcaru, head of capital markets JLL România, a spus în cadrul conferinţei „Cei mai mari jucători din economie” că sectorul de IT generează o cerere mare de spaţii de birouri şi industria auto generează cerere pentru spaţii industriale, motiv pentru care piaţa imobiliară se află într-o perioadă de creştere sustenabilă deoarece cererea provine din alte sectoare de activitate.

„IT-ul este sursa care generează cea mai mare recere pentru spaţii de birouri, iar industria automotiv este cea care generează cereea de spaţii industriale. Este cereri pentru spaţii de birouri, spaţii industriale, logistice, cerere generată de companiile care se dezvoltă pe piaţa locală. Pentru noi este o perioadă bună, mult mai sustenabilă, deoarece creşterea vine ca urmare a cererii provenite din alte sectoare. Sunt câteva tranzacţii importante în prezent în toate industriile”, a spus Andrei Văcaru.

El a spus că una dintre „dorinţele” lui ar fi ca în segmentul rezidenţial constructorii să nu se mai adreseze doar consumatorului final ci şi firmelor care au prezenţă în mai multe oraşe şi care au angajaţi relocaţi.

„Pe partea rezidenţială aşteptăm să nu mai avem doar proiecte rezidenţiale construite pentru consumatorul final ci şi proiecte pentru companii care să deţină proprietăţi imobiliare. Avem deja companii care includ un apartament în pachetul de beneficii pentru angajaţi şi companii care caută sute de partamente pentru angajaţi, dar nu există cineva care să poată închiria un număr mare de apartamente.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO