Companii

Angajaţii Hidroelectrica sunt mai bine plătiţi decât bancherii şi IT-iştii

Angajaţii Hidroelectrica sunt mai bine plătiţi decât bancherii şi IT-iştii

Autor: Adrian Cojocar

20.08.2012, 00:07 1690

Un angajat al Hidroelectrica, firmă controlată de stat intrată în insolvenţă, ajunge să câştige în medie un salariu brut de 1.643 euro/lună, potrivit administratorului judiciar al companiei, Euro Insol, mai mult decât cei din telecom, IT şi banking, care sunt în mod tradiţional cele mai bine remunerate sectoare din economie.

Potrivit INS, în luna iunie cei mai bine plătiţi angajaţi au fost cei din telecom, cu un salariu mediu brut de 1.126 euro/ lună, urmaţi de cei din IT, care câştigă în medie 1.050 euro/ lună, iar un bancher ajunge să câştige circa 918 euro/lună.

"Contractul colectiv de muncă în Hidroelectrica are multe anomalii, este împovărător pentru indicatorii financiari ai companiei şi încurajează nemunca. Este atipic, n-am mai auzit nicăieri în lumea asta. Mai mult de jumătate dăm pe altceva decât pe muncă", spune Remus Borza, şeful administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Angajaţii companiei de stat, intrată în insolvenţă în luna iunie a acestui an, primesc până la 70 de beneficii, astfel că împreună cu sporurile şi indemnizaţiile se ajunge la sume de două sau chiar trei ori mai mari decât salariul de bază.

Salariaţii Hidroelectrica primesc energie electrică gratis, tratamente costisitoare în străinătate, beneficiază a doua oară de primă de vacanţă prin includerea ei sub altă denumire, ore suplimentare plătite cu 200% şi altele. În plus, dacă un angajat este disponibilizat primeşte 48 de salarii compensatorii, iar cei ieşiţi la pensie primesc echivalentul a 12 salarii.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO