Companii

Ani la indigo: cabinetele stomatologice au avut afaceri de 2,3 mld. lei în 2020, la fel ca anul anterior

Ani la indigo: cabinetele stomatologice au avut afaceri...

Autor: Georgiana Mihalache

15.09.2021, 07:00 119

Industria medicinei dentare a generat afaceri de 2,3 miliarde de lei în 2020, la acelaşi nivel cu anul anterior, potrivit datelor transmise de Registrul Comerţului, la solicitarea ZF. În anii anteriori, piaţa stomatologiei avea un ritm de creştere chiar şi de 30%, însă pandemia de COVID-19 a pus frână acestui ritm. În starea de urgenţă care a durat două luni, din martie 2020 până la jumătatea lui mai, cabinetele dentare au fost închise.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, stomatologia a pierdut circa 300 de oameni în pandemie, mai ales din rândul angajaţilor din back-office sau al asistentelor, în condiţiile în care spitalele au avut nevoie de personal în perioada crizei sanitare. Faţă de 2008, anul crizei econo­mice, stomatologia a întâmpinat criza sanitară provocată de coronavirus în 2020 cu afaceri de aproape 10 ori mai mari şi un număr dublu de angajaţi şi de firme care activează în acest domeniu. Totuşi, dezvoltarea opera­torilor de profil nu s-a făcut la nivel integrat, în grupuri. Numărul cabinetelor stomatologice a fost de 15.617 de astfel de unităţi în 2020, din datele de la Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO