Companii

Anomaliile din sănătate. Bugetul Casei creşte în fiecare an, dar pacienţii nu îşi pot face nici măcar o ecografie abdominală pe bilet de trimitere, investigaţie care în privat costă aproape 500 de lei: „Nu avem fonduri“ sau „Nu avem medic în contract cu Casa“

Anomaliile din sănătate. Bugetul Casei creşte în...

Autor: Mirabela Tiron

24.03.2023, 00:07 145

O ecografie abdominală costă la privat 460-495 de lei, inclusiv pentru copii, în timp ce o radiografie pulmonară costă între 205 şi 290 de lei Bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru analize medicale şi investigaţii paraclinice (ecografii, RMN, altele) a crescut la un miliard de lei în 2021, plus 20%, faţă de 824 milioane de lei anul anteriorIrimia, Alianţa Pacienţilor Cronici: Pacienţii nu au acces la investigaţii de bază, acum că preţurile lor au crescut tot mai puţini pacienţi îşi permit să facă aceste investigaţii De ce mai plătim contribuţii la sănătate dacă în baza biletului de trimitere este imposibil să faci chiar şi o ecografie abdominală?

Bugetul Casei Naţionale de Asi­gurări de Sănătate (CNAS) pen­tru analize medicale şi in­vestigaţii paraclinice (ecogra­fii, RMN, altele) creşte de la un an la altul, până la un miliard de lei în 2021, plus 20%, însă pacienţii nu îşi pot face nici măcar o ecografie abdominală în baza biletului de trimitere.

La privat costul unei astfel de investi­gaţii a ajuns la 460-495 de lei chiar şi pentru copii. De ce mai plătim contribuţii la sănăta­te dacă în baza biletului de trimitere este impo­si­bil să faci chiar şi o ecografie abdominală?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO