Companii

Antibiotice Iaşi a finalizat producţia celor 30 milioane de comprimate de iodură de potasiu

Până la 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu vor ajunge în depozitele DSP-urilor, anunţă Antibiotice Iaşi.

Până la 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu vor ajunge în depozitele DSP-urilor, anunţă Antibiotice Iaşi.

Autor: Georgiana Mihalache

23.03.2022, 00:05 105

♦ Iodura de potasiu este administrată în caz de incident nuclear ♦ Până la escaladarea războiului din Ucraina, România nu avea un stoc de iodură ♦ Antibiotice Iaşi, producătorul controlat de Ministerul Sănătăţii, a fabricat în 13 zile cantitatea cerută de autorităţi pentru a asigura necesarul populaţiei.

Producătorul român Antibiotice Iaşi, controlat de stat prin Ministerul Sănătăţii, a anunţat că 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au început să iasă de pe porţile fabricii spre Direcţiile de Sănătate Publică, responsabile cu distribuţia medicamentelor către spitale şi medicii de familie.

Stocul a fost cerut de Ministerul Sănătăţii, în contextul ameninţării unui incident nuclear, pe fondul războiului din Ucraina. Antibiotice Iaşi a produs comprimatele în 13 zile, lucrând non-stop, cu angajaţi de pe alte linii de producţie ale companiei, în ture.

„Am pus la dispoziţie resursele de care dispunem: parteneriate, fluxuri de fabricaţie, specialişti, materiale de producţie, pentru a asigura acest medicament tuturor DSP-urilor din ţară. Faptul că avem experienţă îndelungată în dezvoltarea şi producţia de medicamente, de la stadiul de moleculă la cea de produs finit, faptul că dispunem de know-how, echipamente şi tehnologii su­perioare care ne permit să asigurăm toate etapele fa­bri­caţiei unui medicament, aici, în România, ne-au permis să reacţionăm rapid şi responsabil şi de această dată şi să punem la dispoziţia autorităţilor acest me­dica­ment“, a declarat Ioan Nani, director general, Antibiotice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO