Companii

Antibiotice Iaşi va prelungi cu un an o linie de finanţare de 13 milioane euro de la EximBank

Antibiotice Iaşi va prelungi cu un an o linie de...

Autor: Raluca Ghinea

27.06.2014, 00:00 88

Acţionarii au decis joi în adunarea generală prelungirea liniei de finanţare de la Eximbank şi transformarea acesteia în plafon multiprodus/multivalută cu posibilitatea emiterii de scrisori de garanţie şi acreditive, se arată într-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, AGA a aprobat prelungirea pe aceeaşi perioadă a valabilităţii garanţiei de stat de 10 milioane lei aferentă facilităţii de credit, precum şi menţinerea tuturor garanţiilor până la maturitatea contractului.

Compania se angajează astfel ca în perioada prelungirii liniei de finanţare să nu aibă loc niciun proces de divizare, fuziune sau dizolvare anticipată fără acordul prealabil al băncii.

Antibiotice Iaşi a înregistrat în primul trimestru o creştere cu 2% a veniturilor din vânzări faţă de perioada similară a anului trecut, la 60,55 milioane lei, şi cu 1% a profitului net, la 5,27 milioane lei.

Compania are în plan să construiască noi capacităţi de producţie pentru dezvoltarea portofoliului de medicamente, pentru care estimează investiţii de 40 milioane euro în următorii şase ani.

Statul controlează, prin Ministerul Sănătăţii, 53,02% din acţiunile Antibiotice Iaşi, iar SIF Oltenia are 10,32% din titluri.

Titlurile Antibiotice au închis şedinţa bursieră de miercuri la preţul de 0,54 lei/titlu, în scădere cu 2% faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea se ridică la 369,57 milioane lei (84,3 milioane de euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO