Companii

Antibiotice investeşte 10 mil. euro într-o secţie de unguente şi supozitoare la Iaşi

Ioan Nani, davdirectorul general al Antibiotice Iaşi

Ioan Nani, davdirectorul general al Antibiotice Iaşi

Autor: Ioana David

20.06.2014, 00:07 1031
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi, controlat de Ministerul Sănătăţii, anunţă că investeşte 10 mil. euro în intervalul 2014-2016 într-o nouă secţie pentru unguente şi supozitoare, produse ce vor fi destinate atât pieţei interne, cât şi exportului.

„Cea mai importantă investiţie ce va fi demarată în acest an este o nouă secţie de pro­ducţie pentru unguente şi supozitoare. Această investiţie s-a impus în contextul nevoii de extindere a capacităţii de producţie cât şi al diversificării gamei de prezentare pentru aceste forme farmaceutice“, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, companie care anul trecut a avut un profit de 7,1 mil. euro.

Investiţiile de la Iaşi sunt printre puţinele care se derulează în producţia de medicamente, acolo unde o mare fabrică, Europharm de la Bra­şov, va dispărea de pe harta producătorilor locali, urmând să fie închisă de către proprietari, grupul britanic Glaxo­Smith­Kline (GSK), care a eşuat în încercarea de a găsi un cumpărător. Odată cu ieşirea Europharm din piaţă, Antibiotice, care anul trecut a avut o cifră de afaceri 72 mil. euro, va urca pe locul doi în topul celor mai mari jucători, în spatele Terapiei Ranbaxy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO