Antibiotice investeşte 10 mil. euro într-o secţie de unguente şi supozitoare la Iaşi

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 iun 2014 Autor: Ioana David

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi, controlat de Ministerul Sănătăţii, anunţă că investeşte 10 mil. euro în intervalul 2014-2016 într-o nouă secţie pentru unguente şi supozitoare, produse ce vor fi destinate atât pieţei interne, cât şi exportului.

„Cea mai importantă investiţie ce va fi demarată în acest an este o nouă secţie de pro­ducţie pentru unguente şi supozitoare. Această investiţie s-a impus în contextul nevoii de extindere a capacităţii de producţie cât şi al diversificării gamei de prezentare pentru aceste forme farmaceutice“, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, companie care anul trecut a avut un profit de 7,1 mil. euro.

Investiţiile de la Iaşi sunt printre puţinele care se derulează în producţia de medicamente, acolo unde o mare fabrică, Europharm de la Bra­şov, va dispărea de pe harta producătorilor locali, urmând să fie închisă de către proprietari, grupul britanic Glaxo­Smith­Kline (GSK), care a eşuat în încercarea de a găsi un cumpărător. Odată cu ieşirea Europharm din piaţă, Antibiotice, care anul trecut a avut o cifră de afaceri 72 mil. euro, va urca pe locul doi în topul celor mai mari jucători, în spatele Terapiei Ranbaxy.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2014

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
antibiotice
, iasi
, investitie
, sectie
, antibiotice iasi
, anunt
, control
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide