Companii

Antreprenoarea cu afaceri de 120 de milioane de lei şi 1.200 de angajaţi vrea să deschidă o nouă fabrică în România. ”Vindem în 50 de ţări şi nu mai facem faţă cererii”

Doina Cepalis

Doina Cepalis

04.01.2016, 11:16 9644
Doina Cepalis, antreprenoarea din Paşcani care deţine grupul de firme Te-Rox ce produce scaune auto pentru copii, se gândeşte să ridice în România încă o fabrică, a şasea a grupului pe care l-a construit.

„În prezent avem cinci fabrici proprii, dar avem cereri peste capacitatea noastră de produc­ţie. În industria noastră există două târguri importante, la Köln în toamnă şi în Hong Kong în ianuarie. Vrem să luăm pulsul pieţei în Germania în toamnă şi apoi vom lua o decizie privind expansiunea. Momen­tan ne gândim să facem şi o a şasea fabrică. În contextul actual am vrea să o ridicăm de la zero, nu să o cumpărăm.“

În primăvara anului trecut antreprenoarea a cumpărat un un pachet de acţiuni în cadrul Te-Rox BhS Impex din Botoşani, companie care anterior fusese subcontractor al grupului Te-Rox.

Acolo ea a început de anul trecut să realizeze huse şi accesorii pentru scaunele auto pentru copii. Firma din Botoşani avea o fabrică în oraşul Boto­şani şi un punct de lucru din Hârlău, judeţul Iaşi.

Antreprenoarea de­ţi­n­e astăzi un grup cu afaceri de peste 120 milioane de lei anul trecut, cu cinci fabrici şi circa 1.100 de salariaţi. Grupul Te-Rox este operat prin intermediu a patru firme, dintre care cele mai mari sunt Te-Rox Prod şi My Plast In­vest­ments.

Produsele realizate de grupul Te-Rox ajung astăzi la clienţi din 50 de ţări, spune Cepalis, care adaugă că în­cepând de anul acesta ea a început să vândă şi online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO