Companii

Antreprenor băcăuan: Cine se laudă cu creştere economică de 1-2% pe an pune frână României

Antreprenor băcăuan: Cine se laudă cu creştere...

Autor: Andreea Neferu

09.12.2014, 00:07 189

Adrian Gârmacea, directorul general şi acţionar al producătorului de tâmplărie din PVC, uşi de interior şi uşi de garaj Electric Plus din Bacău, companie cu 400 de angajaţi şi afaceri de  aproape 60 de milioane de lei, spune că pentru a reveni pe făgaşul normal, România trebuie să înregistreze anual o creştere economică minimă de 5%.

„Orice creştere sub 5% nu reprezintă creştere. Cine vine şi se laudă cu un avans al PIB-ului de 1-2% pune frână României“, spune anteprenorul român. În primele trei trimestre ale acestui an, PIB-ul a consemnat un plus de 2,8%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Opinia antreprenorului bă­că­uan este întărită de declaraţiile din ultima perioadă ale altor oameni de afaceri sau executivi din România. Mircea Mihăilescu, acţionarul companiei de transport naval de marfă TTS, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, cu afaceri de 350 mil. lei anul trecut, spunea recent că o creştere economică anuală de 5% ar trebui să fie o ţintă minimă stabilită pentru România, care a rămas mult în urma altor state foste comuniste în ceea ce priveşte PIB-ul pe cap de locuitor.

Un manager român, Bogdan Niţu, directorul general al producătorului de ţevi şi tuburi Superlit România, afirma de asemenea recent că, pentru o creştere economică sustenabilă, românii trebuie să se implice într-un efort colectiv de a muta România din Balcani, unde „merge şi aşa“,  în mijlocul Europei, unde totul „merge ceas“. Superlit a avut afaceri de 60 de milioane de lei în 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO