Companii

Antreprenor: Sistemul medical românesc este o autostradă cu dublu sens, vin şi pleacă medici

Adrian Bădescu, fondator al clinicilor Medici’s din Timişoara

Adrian Bădescu, fondator al clinicilor Medici’s din Timişoara

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.10.2018, 00:07 914

Adrian Bădescu, fondator al clinicilor Medici’s din Timişoara, spune că majorarea salariilor medicilor a readus în ţară mulţi medici care au ales să lucreze în străinătate, dar că în continuare sunt medici care preferă să plece.

„S-au întors medici din afară de când au crescut salariile. Dar nu doar atât. În momentul de faţă, acest domeniu este o autostradă cu dublu sens. În prezent, sunt medici care vin şi sunt medici care pleacă în străinătate. Avem patru colegi din India, unu din Italia, unu din Serbia şi avem mulţi colegi care s-au decis să vină înapoi“, a spus antreprenorul.

Potrivit ultimelor date centralizate de Colegiului Medicilor din România, sunt peste 14.000 de cadre medicale care profesează în afara graniţelor.

De asemenea, se poate observa o scădere a numărului de solicitări pentu eliberarea documentelor necesare medicilor care vor să plece.

Dacă în 2010 erau peste 2.800 de astfel de cereri, în 2017 s-a ajuns la puţin peste 1.200, iar creşterea salariilor din sectorul medical local este unul dintre motive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO