Companii

Antreprenori locali. Agricola Bacău şi-a bugetat investiţii de 15 mil. euro în 2019

Grigore Horoi, pre­­­şedintele grupului Agri­cola

Grigore Horoi, pre­­­şedintele grupului Agri­cola

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.01.2019, 00:07 748

Grigore Horoi, pre­­­şedintele grupului Agri­cola, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, spune că anul acesta grupul pe care îl conduce are în plan inves­ti­ţii de circa 15 mi­lioa­ne de euro, direc­ţio­nate în principal către creşterea ca­pa­­cităţilor fabri­ci­lor din portofoliu.

„Anul acesta avem în plan mai multe investiţii. În fabrica de semi­pre­parate Euro­prod in­­vestim circa şapte mi­lioane de euro. Practic, dublăm ca­pa­ci­tatea fabricii. De asemenea, suntem în plin proces de analiză pentru a mări capacitatea abatorului de păsări, iar la fabrica de salamuri crud-us­ca­te continuăm pro­ce­sul de mo­der­ni­zare a fabricii. De ase­me­nea, la Avicola Lu­mina mai punem în func­ţiu­ne două hale pentru creştere a găinilor ouătoare în sistem de vo­lieră“, a spus preşe­dintele grupului Agricola pentru ZF.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Agricola, care include mai mul­te companii, a fost în creştere cu circa 9-10%, iar conform calcu­le­lor ZF, businessul a ajuns la circa 750 de milioane de lei (164 mil. euro).

Grupul Agri­cola a avut în 2017 o cifră de afa­ceri totală de 683 mil. lei, cu 5% mai mare decât cea înregistrată în anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO