Companii

Antreprenori locali. ALKA, producătorul Toortitzii, are 51.000 de metri pătraţi de teren în parcul industrial din Ploieşti şi se gândeşte la noi investiţii. „Fabrica din Ploieşti lucrează aproape de capacitate maximă“. ALKA a inaugurat fabrica din Ploieşti în 2019, după o investiţie de peste 11 mil. euro

Fabrica ALKA din Ploieşti are o suprafaţă de 6.600 de metri pătraţi construiţi şi un depozit cu o capacitate de produse finite de 4.000 de paleţi.

Fabrica ALKA din Ploieşti are o suprafaţă de 6.600 de metri pătraţi construiţi şi un depozit cu o capacitate de produse finite de 4.000 de paleţi.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.06.2023, 19:00 214

Recent, compania a mai terminat la Ploieşti o altă rundă de investiţii, ajungând la 25 mil. euro.

ALKA Group, unul din­tre cei mai mari jucători de pe piaţa de snackuri să­ra­te şi dulci, fondat în ur­mă cu aproape 30 de ani de familia Kren­zia, a investit 25 mil. euro în fa­brica din Ploieşti, inaugu­ra­tă în 2019, şi se gân­deşte deja la extindere în condiţiile în care produ­sele de aici ajung în peste 50 de ţări.

„În timp ce vorbim, avem în des­făşurare noi proiecte. Urmează chiar pe această platformă următoarea fază, dublu faţă de ce avem acum. Ştim foarte bine viitorul, sun­tem foarte bine ancoraţi în economie consu­matorul român“, a spus Amir Krenzia, unul dintre fondatorii producătorului. ALKA mai are o fabrică în Bucureşti, unde produce inclusiv snackuri dulci sub branduri precum Prăjitura Casei, Alfers şi Alka Biscuiţi, dar şi cafea. La Ploieşti producţia este concen­trată pe brandurile de snackuri sărate coapte şi anume brandurile Toortitzii, Soocitzii şi Meteoritzii.

Amir Krenzia spune că nu ia în calcul mutarea unei părţi din producţie din fabrica din Bucureşti în cea din Ploieşti.

„Producţia de aici o să ajungă doar pen­tru aceste categorii de produse. Aici avem 51.000 mp şi sunt două intrări, toată plat­forma este gândită să funcţioneze aşa cum trebuie. Mai avem de lucrat doar în catego­ria de snackuri sărate. La Bucureşti o să ne gândim în viitor la o dezvoltare“, a explicat el. Fabrica din Ploieşti se întinde pe o supra­faţă de 6.600 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO