Companii

Antreprenori locali. Bilka, cel mai mare producător de acoperişuri din România, şi-a majorat afacerile cu 3%, până la 1,15 miliarde lei în 2022

Antreprenori locali. Bilka, cel mai mare producător de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2023, 10:30 242

♦ Producătorul din Braşov se menţine în clubul miliardarilor în lei, în care şi-a făcut intrarea anul trecut ♦ Marja de câştig a companiei a scăzut probabil din cauza creşterii costului cu energia ♦ În vara anului 2022, antreprenorul Horaţiu Ţepeş spunea că se află în ultimele etape pentru a da în funcţiune fabrica nouă de panouri termoizolante şi profiluri industriale, în care a investit 10 mil. euro.

Producătorul de acoperişuri Bilka din Braşov, deţinut de antre­prenorul Horaţiu Ţepeş, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei, după o creştere de 3% comparativ cu anul precedent, arată cele mai recente date publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul, pe de altă parte, a scăzut considerabil, ajungând la 163,4 mili­oane de lei, un declin de 33% faţă de anul 2021. Singura constantă a fost în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, care s-a menţinut în jurul a 550. Con­form unor date anterioare, circa 100 dintre angajaţii Bilka sunt origi­nari din ţări asiatice. Horaţiu Ţepeş nu a răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi planurile pentru anul acesta.

Bilka se menţine astfel în clubul mi­li­ardarilor în lei, în care şi-a făcut in­tra­rea anul trecut, când businessul a atins pragul de 1,1 miliarde de lei. Pro­fitul fusese însă mai generos, urcând la 245 de milioane de lei, bani pe care Horaţiu Ţepeş plănuise deja să-i direc­ţioneze către noi investiţii, ceea ce ar justifica şi scăderea de anul trecut. Da­că marja de câştig în anul 2021 fusese de 22%, anul trecut aceasta a fost de 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO