Companii

Antreprenori locali. Blue Air, în discuţii cu un grup german pentru vânzarea unor acţiuni

Antreprenori locali. Blue Air, în discuţii cu un grup...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.01.2019, 00:07 1629

Grupul german Zeitfracht, cu activitate în domenii precum aviaţie, logistică, maritim şi imobiliare, ar putea intra în acţionariatul companiei de transport Blue Air Aviation, controlată de antreprenori locali, scrie publicaţia germană Welt.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Blue Air Aviation nu au răspuns până la închiderea ediţiei cu privire la schimbările din acţionariatul companiei.

Recent, Blue Air Aviation a trecut printr-o serie de schimbări în acţionariat, astfel că doi dintre cei patru antreprenori care au relansat brandul Blue Air după achiziţia businessului de la omul de afaceri Nelu Iordache au ieşit din acţionariatul transportatorului.

Zeitfracht, o afacere de familie fondată în 1927, a achiziţionat în 2017 compania WDL-Aviation, care închi­riază avioanele pe care le deţine pentru zboruri ale unor operatori aerieni precum Lufthansa, British Airways sau Air France.

Deja, încă de anul trecut Blue Air şi grupul Zeitfracht au început un parteneriat în zona de transport aerian de mărfuri. Conform unui purtător de cuvânt al Zeitfracht citat de publicaţia Welt, documentele privind tranzacţia prin care compania germană intră în acţionariatul Blue Air Aviation au ajuns pe masa Bundeskartellamt, autoritatea din domeniul concurenţei din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO