Companii

Antreprenori locali. Blue Air se pregăteşte de venirea pe bursă: Cristian Rada a creat o companie de tip holding cu un capital de 1,6 mld. lei

Antreprenori locali. Blue Air se pregăteşte de venirea pe bursă: Cristian Rada a creat o companie de tip holding cu un capital de 1,6 mld. lei

Oana Petrescu, CEO al Blue Air spunea că transportatorul ia în calcul listarea la bursă

Autor: Mădălina Panaete

20.02.2020, 12:37 2142
Reprezentanţii Blue Air au anunţat anterior că se pregătesc de o listare de obligaţiuni de până la 50-60 mil. euro (peste 230 mil. lei) şi că iau în calcul listarea pe bursă. Airline Invest este cea mai mare companie creată în 2019.

Cristian Rada, proprietarul Blue Air, cea mai mare companie românească de transport aerian, a înfiinţat anul trecut în decembrie Airline Invest, o companie de tip holding cu un capital social de 1,68 miliarde de lei (peste 350 mil. euro), cea mai mare companie creată în 2019 după valoarea capitalului, potrivit datelor platformei confidas.ro.

Înfiinţarea unei noi companii vine după ce anul trecut reprezentanţii Blue Air Aviation au anunţat că în toamna acestui an compania vrea să împrumute de pe bursă 50-60 mil. euro (peste 230 mil. lei) prin listarea de obligaţiuni pentru investiţii. Suma ar urma să susţină revenirea pe creştere a companiei, care a trecut anul trecut printr-o serie de schimbări menite să readucă Blue Air pe profit şi să o facă mai atractivă pentru investitori.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Gandul.ro ANUNȚ OFICIAL!
AFACERI DE LA ZERO