Companii

Antreprenori locali. Compania de distribuţie Luzan Logistic, controlată de Ilie Ilinca, a depăşit pragul de 1 mld. lei venituri în 2021 şi intră în clubul miliardarilor în lei

Antreprenori locali. Compania de distribuţie Luzan...

Autor: Miruna Diaconu

22.02.2022, 09:00 638

Luzan Logistic, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de distribuţie, a depăşit anul trecut pragul de 1 miliard lei venituri, în creştere cu 17% faţă de anul ante­rior, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei.

„2021 a fost un an care a debutat cu multe incertitudini în privinţa modului în care vom fi impactaţi de măsurile anti-Covid, noi şi clienţii noştri. Majoritatea clienţilor noştri sunt retaileri independenţi. Noi am continuat să creştem baza de clienţi şi am adus produse noi în portofoliu“, spune pentru ZF Ilie Ilinca, pro­prietarul Luzan Logistic.

Compania face parte din grupul Luzan, care se ocupă în principal cu dis­tribuţia de ţigări. Grupul lucrează cu toţi producătorii de ţigarete care au activitate pe plan local, inclusiv cu cei mari, British American Tobacco, JTI şi Philip Morris. Grupul este format din companii precum Luzan Logistic, Luzan Com sau Luzan Distribution.

Luzan Logistic activează în 13 judeţe, inclusiv Bucureşti, şi are depozite în 12 dintre acestea, dar Ilie Ilinca spune că nu are în plan să se extindă şi către alte zone, ci doar să îşi mărească portofoliul de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO