Companii

Antreprenori locali. Constructorul Drum Asfalt din Bihor: Previziunile sunt destul de sumbre, piaţa construcţiilor se va contracta, investiţiile se vor diminua

Drum Asfalt are, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro, 95 de contracte de achiziţii publice încheiate.

Drum Asfalt are, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro, 95 de contracte de achiziţii publice încheiate.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.06.2022, 17:20 238

♦ Compania a avut afaceri de 171 mil. lei în 2021, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, însă în 2022 estimează 276 mil. lei.

Compania de construcţii Drum Asfalt din Bihor, deţinută de Floare Petroi, are în derulare investiţii care vor ajunge la maximum 1 milion de euro până la sfârşitul acestui an, banii ur­mând să fie direcţionaţi către echipamente de lucru şi personal. Compania nu va demara progra­me investiţionale mai mari, de­oarece instabilitatea geopolitică din regiune este ameninţătoare, spun reprezentanţii Drum Asfalt.

„Instabilitatea, care are ca efecte creşterile preţurile la materiale şi la energie, a afectat şi va afecta piaţa construcţiilor, chiar dacă guvernul a luat unele măsuri care să compenseze dezechilibrele de pe piaţă. Principalele temeri pe care le avem vizavi de anul 2022 ar fi tensiunile şi instabilitate politică, creşterea costurilor de finanţare pe termen lung, inflaţia, impredictibilitatea cursului valutar şi deprecierea monedei naţionale“, spune Marius Marta, director executiv la Drum Asfalt.

Compania lucrează în prezent la mai multe proiecte, dintre care cele mai importante sunt Centura ocolitoare a oraşului Aleşd din judeţul Bihor (75 de milioane de lei), un campus şcolar în Oradea (investiţie de 77 de milioane de lei) şi centura ocolitoare din Beiuş, tot din judeţul Bihor (269 de milioane de lei). Chiar şi cu proiecte mari în portofoliu, piaţa şi evoluţia businessului în următoarea parte a anului nu sunt lipsite de riscuri, crede Marius Marta. Nici pe termen mai lung, perspectivele nu sunt mai optimiste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO