Companii

Antreprenori locali: „Creşterea economică bazată numai pe export este nesănătoasă“

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

11.08.2014, 00:08 647
Marinică Potop, director general şi acţionar al pro­ducătorului de vopsele Sarcom Râmnicu Vâlcea, cu afaceri anuale de peste 6 mil. euro, spune că pe piaţa locală cererea nu dă semne reale de revenire, avansul economic bazat pe exporturi şi agricultură nefiind unul sănătos în lipsa consumului intern.

„Piaţa construcţiilor este în scădere, iar economia la fel. Nu înţeleg pe ce se bazează cei care spun că s-a mărit consumul. Creşterea economică este dată de câteva produse ce merg la export şi agricultură, în niciun caz de creşterea consumului intern. Creşterea economică bazată numai pe export este o creştere nesănătoasă, fiind de fapt o scădere“, afirmă Potop.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, indicator care ilustrează cel mai bine evoluţia consumului intern, a crescut cu 8,6% ca serie brută în primul semestru comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Statistică.

Compania Sarcom a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 27,4 milioane de lei (6,2 milioane de euro), iar pentru 2014 şi-a bugetat un rulaj de 30 de milioane de lei (6,8 milioane de euro), 3% din această cifră urmând să fie exporturi către Bulgaria.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- opinia reprezentantului Sarcom despre legea insolvenţei şi impactul ei asupra furnizorilor de mărfuri ; estimări privind valoarea pieţei de vopsele 

- evoluţia afacerilor Sarcom în primul semestru 

- tranzacţiile de pe piaţa de profil 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO