Companii

Antreprenori locali. Dacia Plant, cu afaceri de 33 mil. lei, vrea să dezvolte noi categorii de produse şi ţinteşte o creştere de 15% în 2020

Antreprenori locali. Dacia Plant, cu afaceri de 33 mil....

Autor: Georgiana Mihalache

02.06.2020, 09:00 275

Dacia Plant, unul dintre cei mai mari producători români de suplimente alimentare, şi-a majorat uşor afacerile în 2019, până la 33,4 mil. lei, pe fondul consolidării portofoliului de produse al companiei, iar planurile pentru anul acesta urmăresc în continuare dezvoltarea unor game noi. Criza coronavirusului a determinat producătorul român să înceapă producţia de gel igienizant pentru a răspunde cererii din piaţă.

„Anul 2020 pentru noi a început cu multe planuri şi strategii. Am finalizat dezvoltarea depozitului de finite căruia i-am dublat capacitatea şi pe care l-am digitalizat, apoi a venit pandemia şi a trebuit să lăsam deoparte planurile pe care le aveam şi să ne adaptăm contextului, motiv pentru care ne-am repliat pe lansarea unor produse necesare perioadei pe care o trăim“, a spus pentru ZF Claudia Burghelea, director de marketing al Dacia Plant.

În 2019, compania a investit 1 mil. euro într-o secţie de tincturi şi siropuri şi a inaugurat un sediu de birouri nou, iar investiţiile au continuat şi la începutul anului acesta, odată cu dublarea capacităţii depozitului de produse finite şi lansarea de game noi - gelul igienizant pentru mâini.

„În ceea ce priveşte vânzările, da, am avut creşteri în perioada pandemiei pe toate canalele. Noi chiar am angajat 30 de oameni care altfel ar fi intrat în şomaj tehnic. Pentru noi reţeaua de distribuitori plafar are cea mai mare pondere în vânzări, urmată de farmacii, retail şi online. Observăm însă o creştere în ceea ce priveşte canalul farmaciilor“, a mai spus Claudia Burghelea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO