Companii

Antreprenori locali. Dan Chiparu, proprietarul Brizei Mării Negre din Eforie Nord: Cine face investiţii ridică şi nivelul de atracţie al staţiunii, dar are şi turişti

Eforie Nord a atras în ultimii ani mai multe investiţii, fiind una din cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc.

Eforie Nord a atras în ultimii ani mai multe investiţii, fiind una din cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc.

Autor: Mirabela Tiron

11.08.2022, 17:00 204

 „În august estimăm 90% grad de ocupare“.

Dan Chiparu, unul dintre acţionarii companiei Briza Mării Negre, una din cele mai mari firme din turism de pe li­to­ralul ro­mâ­nesc, ce ope­rează patru res­tau­rante, ho­telul Mirage MedSPA din Eforie Nord şi încă un hotel ridicat anul trecut, spune că cele două hoteluri au avut peste 80% din ca­mere ocupate în iulie  şi pentru au­gust estimează un grad de ocupare de 90%.

„Pentru noi este un sezon bun, la fel ca anul trecut. Am avut la cele două hoteluri, ce funcţionează în regim all-inclusive, un grad de ocupare de peste 80% în iulie, iar acum în august estimăm că 90% din camere vor fi ocupate“, a declarat pentru ZF Dan Chiparu, unul dintre acţionarii companiei Briza Mării Negre. Anul trecut a construit un nou hotel de patru stele Mirage Beach Spa, cu 70 de camere, situat chiar pe esplanada Vraja Mării din staţiunea Eforie Nord. Acum pro­prie­tarii con­stru­iesc o clinică de recuperare pe trei etaje, o clădire nouă care va fi conectată de hotelul nou printr-o pasarelă, o investiţie de 2,5 milioane de euro.

Eforie Nord a atras în ultimii ani mai multe investiţii, fiind una din cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc. „Cine face investiţii creşte atractivitatea staţiunii dar are şi turişti. Hotelul Mirage MedSPA este deschis tot timpul anului pentru că are baza de tra­ta­ment, iar cel de-al doila hotel pe care l-am construit va fi deschis pe toată durata anului când vom finaliza clinica de recuperare. Pe timp de iarnă turiştii vin la recuperare, fără această bază nu putem să stăm deschişi“, a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO