Companii

Antreprenori locali. Elis Pavaje, afaceri de 179 mil. lei în 2018, plus 11%: Am investit 3,5 milioane de euro anul trecut în noi fabrici şi am ajuns la aproape 400 de angajaţi

Elis Pavaje are în total patru fabrici de pavele funcţionale în acest moment, la care se adaugă una de piatră - singura din portofoliul companiei în care nu se produc pavele.

Elis Pavaje are în total patru fabrici de pavele funcţionale în acest moment, la care se adaugă una de piatră - singura din portofoliul companiei în care nu se produc pavele.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.02.2019, 00:07 1368

Una dintre fabricile cumpărate de Elis Pavaje este Prefabricate Vest, pe care a luat-o de la omul de afaceri Liviu Tudor.

Producătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje, din judeţul Alba, controlat de familia Goţa, a făcut în ultimul an investiţii de peste 3,5 milioane de euro, concretizate în achiziţia şi moder­nizarea a trei fabrici.

Circa 1 mil. euro au mers către preluarea fa­bricii de pavele din locali­tatea Vinţu de Jos (judeţul Alba), de la compania austriacă Fruhwald. „În plus, tot în 2018, s-a achiziţionat o secţie de piatră cubică din Almaşu Mare (judeţul Alba), unde, începând din 2019, comercializăm piatră cubică pe mai multe tipodi­mensiuni, capacitatea de producţie ridicându-se la 5.500 de tone pe an“, spune Emil Goţa, directorul general al Elis Pavaje. De asemenea, compania a mai cumpărat, în a doua parte a anului 2018, şi o unitate de producţie de la Prefabricate Vest Bucureşti, deţinută, potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro, de firma Genesis Development Offices, a omului de afaceri Liviu Tudor, care deţine parcul de afaceri West Gate. Linia de la Prefabricate Vest va fi integrată în platforma de la Vinţu de Jos. Pentru refacerea platformelor de producţie achiziţionate, pentru construcţia halelor şi repunerea în funcţiune a utilajelor, Elis Pavaje are un buget de 2,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO