Companii

Antreprenori locali. Fabrica Barleta din Bacău, ce produce pungi, saci şi sacoşe din hârtie, la final cu investiţia de 5 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie şi în depozit. Anul trecut fabrica a depăşit pragul de 20 de mil. euro afaceri, plus 11%

Compania Barleta şi-a crescut şi profitul net la 13,4 milioane de lei anul trecut, faţă de 6,4 mil. lei, potrivit mfinante.ro. Fabrica avea 214 angajaţi, număr similar cu cel de anul anterior.

Compania Barleta şi-a crescut şi profitul net la 13,4 milioane de lei anul trecut, faţă de 6,4 mil. lei, potrivit mfinante.ro. Fabrica avea 214 angajaţi, număr similar cu cel de anul anterior.

Autor: Mirabela Tiron

07.11.2022, 17:00 344

Fabrica Barleta din Bacău, unde se produc pungi, saci şi sacoşe din hârtie pentru mari lanţuri de super­marketuri, reţele de fast food sau pro­ducători de pani­ficaţie, cu afa­ceri de 20,6 mil. euro, a ajuns la final cu investiţia de 5 milioane de euro în dezvoltarea capacităţii de producţie şi a depozitului. Fabrica a făcut investiţii în extinderea capacităţii de producţie, prin trei linii noi de producţie, pentru saci, sacoşe şi pungi pentru patiserie şi farmacie.

„Finalizăm investiţia de 5 mil. euro în depozit şi cele trei utilaje noi. Anul acesta vom finaliza cu o creştere cu 10% a cifrei de afaceri, am crescut la export. În prezent 50% reprezintă exportul, în Franţa, Suedia,Polonia şi alte ţări“, a declarat pentru ZF Florin Adrian Dimofte, manager pe strategii şi dez­voltare al Barleta.

El este unul dintre acţionarii com­paniei, cu un pachet de 22,5%, alături de Leontin Podoiu, Adrian Horaţiu Damşa, Gigel Farcaş, restul acţiunilor fiind deţinute de Gheorghe Enache, Constantin Boboc, Dorian Rafiroiu, po­trivit ulti­melor date dis­po­nibile. Barleta vinde pungi, saci şi sacoşe din hârtie către super­marketuri şi hi­permarketuri dar şi către com­pa­niile din industria de morărit şi pa­ni­ficaţie, farma sau fast food, având clienţi firme precum Carrefour, KFC sau Pambac, potrivit ultimelor date. În cadrul fabricii din Bacău se produc şi pungi mici de hârtie pentru far­ma­cii, pentru ambalarea me­dica­men­telor, pungi pentru panificaţie, bru­tărie şi simigerie dar şi alte tipuri de pungi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO