Companii

Antreprenori locali. Fabrica Panitrans din Vâlcea, ce produce cornuleţe cu gem şi pişcoturi: Vânzările au scăzut cu 15% cantitativ în S1/2022, producem mai puţin, am trimis şi oameni în şomaj

Mircea Vlăduţu, proprietarul Panitrans: Cumpărăm materia primă, făină, de pe piaţa locală, dar faţă de anul 2020 preţul s-a dublat. Toate costurile au crescut, atât cu utiliăţile, cât şi cu materiile prime.

Mircea Vlăduţu, proprietarul Panitrans: Cumpărăm materia primă, făină, de pe piaţa locală, dar faţă de anul 2020 preţul s-a dublat. Toate costurile au crescut, atât cu utiliăţile, cât şi cu materiile prime.

Autor: Mirabela Tiron

22.08.2022, 16:45 114

Compania vinde produsele în Metro, Cora, Penny. „Obiectivul este să rămânem în piaţă“. Mircea Vlăduţu, proprietarul Panitrans: Cumpărăm materia primă, făină, de pepiaţa locală, dar faţă de anul 2020 preţul s-a dublat. Toate costurile au crescut, atâtcu utiliăţile, cât şi cu materiile prime.

Compania Panitrans, care operează o fabrică de pişcoturi şi cornuleţe în satul Colteşti  (comuna Alunu, judeţul Vâlcea), şi-a redus capacitatea de producţie în condiţiile în care vânzările au scăzut cantitativ cu 15% în prima jumătate a acestui an, potrivit oficialilor companiei.

„În prima jumătate a acestui an cifra de afaceri este similară cu cea din primul semestru de anul trecut dar din punct de vedere cantitativ vânzările au scăzut cu peste 15%. Am crescut preţul la cornuleţe şi pişcoturi în condiţiile în care plătim mai mult pe făină, pe grăsimi, pe curent. Sperăm să reuşim ca până la final de an să ajungem la cifra de afaceri de anul trecut, deşi marja de profit va fi clar mai mică“, a spus pentru ZF Mircea Vlăduţu, 55 de ani, proprietarul fabricii din judeţul Vâlcea. Antreprenorul a pariat pe cornuleţe, o nişă mai puţin aglomerată faţă de nişa napolitanelor, biscui­ţilor sau covrigeilor, pe care activează mai multe corporaţii cu capital străin. De profesie inginer mecanic auto, absolvent al Facultăţii de Transporturi, el a intrat în business în 1998, cu o fabrică de pâine. În 2005 a pus ba­zele fabricii Panitras şi a investit circa 1,5 mil. euro în dezvoltarea unităţii de producţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO