Companii

Antreprenori locali. Familia Ciurtin dezvoltă la Cluj un centru de evenimente şi un hotel de cinci stele în care investeşte 10 mil. euro

Raul Ciurtin

Raul Ciurtin

Autor: Cristina Roşca

25.03.2021, 07:00 1333

În Cluj-Napoca, pe platforma Booking.com apar la categoria de cinci stele şase hoteluri.

Compania Apulum Turism dez­vol­tă în Cluj-Napoca un centru de eve­nimente şi un hotel de cinci stele în care investeşte 10 mil. euro. Firma este controlată indirect de familia lui Raul Ciurtin, creatorul brandului Zuzu şi implicat în mai multe busi­nes­suri de producţie din sectorul alimentar.

Ansamblul ce va cuprinde un ho­tel de 50 de camere, cotat la cinci stele, două săli de evenimente şi un spa va fi gata în a doua parte a lui 2022, spun sursele ZF. Familia Ciurtin a cumpă­rat terenul acum circa doi ani şi jumă­tate, aici aflându-se anterior cam­pingul Făget.

Compania Apulum Turism, care ridică acest proiect, a fost fondată în 2019 şi este deţinută de Tania Privee, o firmă controlată în mod egal de Lorena Beatrice Ciurtin şi Tania Elena Ciurtin, soţia şi respectiv fiica antreprenorului Raul Ciurtin. Din datele ZF, acesta este primul proiect în turism al familiei.

Jumătate din suma necesară dezvoltării acestui ansamblu va fi asigurată de un ajutor de stat acordat în 2020.

În Cluj-Napoca, pe platforma Booking.com, apar la categoria de cinci stele şase hoteluri, unele sub branduri internaţionale - Ramada sau Double Tree by Hilton -, iar altele sub nume locale, precum Platinia sau Grand Hotel Italia. Pe segmentul de cinci stele va fi şi noul proiect ridicat de Apulum Turism, al familiei Ciurtin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO