Companii

Antreprenori locali. Familia Timiş, care deţine mezelurile CrisTim, va investi 7 mil. euro într-o cramă în judeţul Prahova. Radu Timiş: „Vom da drumul unei crame cu o tehnologie de ultimă oră, unde o să facem vinuri cu care să ne batem cu producători din Europa şi din lume“

Radu Timiş, fondator al grupului CrisTim

Radu Timiş, fondator al grupului CrisTim

Autor: Florentina Niţu

05.10.2022, 19:30 953

Familia Timiş, fondatoarea im­pe­riului de mezeluri CrisTim, un business cu o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de 760 mil. lei (circa 150 mil. euro), intenţionează să investească 7 mil. euro într-o cramă în localitatea Chi­ţo­rani, judeţul Pra­hova, acolo unde se află şi domeniul Casa Timiş. Este prevăzut ca proiectul să înceapă anul viitor, iar o parte din suma investită să fie atrasă din fonduri europene.

„Acest proiect este în planul pentru anul viitor. Am depus un proiect pentru a accesa fonduri europene, iar acum aşteptăm. Estimăm că investiţia totală va fi de aproape 7 milioane de euro. Crama va fi localizată lângă resortul Casa Timiş, unde vom fabrica vin din proprii struguri (până în prezent compania externaliza producţia de vin - n. red.). Este pasul esenţial pentru a face vin la standarde ridicate“, a spus pentru ZF Radu Timiş Jr., CEO al CrisTim, fondat de părinţii săi - Radu şi Cristina Timiş la începutul anilor 2000.

Spre comparaţie, Constantin Duluţe, unul dintre cei mai mari antreprenori români, care a vândut Agricost către arabii de la Al Dahra, a deschis anul trecut o cramă în valoare de peste 7 mil. de euro la Huşi. El deţine Vinicola Avereşti 2000, compania din spa­tele brandului de vinuri Domeniile Avereşti. De altfel, Mihai An­ghel, proprietarul Ce­realcom Dolj, cea mai mare companie româ­nească din producţia de cereale după cifra de afaceri, a investit o parte din bani în Crama Segarcea, semn că pentru marii antre­prenori români sectorul viniviticol are interes cres­cut. Familia Timiş a cumpărat în 2018 un conac în Chiţorani şi 4 hectare de teren, iar ulterior s-a extins şi a început să planteze viţă-de-vie, care se întinde pe 70 de hectare în prezent, dintre care pe 10 sunt plantaţi struguri de masă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO